Приложение на Google превръща телефона в преводач

Животът

15-01-2015, 12:29

Снимка:

pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Google Translate вече превежда посредством камера, както и разговори в реално време

Google пусна голям ъпдейт на приложението си Translate тази седмица, което го прави много по-бързо и по-лесно за използване при превод на разговори в реално време и печатен текст (например, на указателни табели), информира bTV.

Първата голяма актуализация е включването на функция, наречена Word Lens, чиито характеристики ви позволява да насочите камерата на телефона си към табела или друг текст (може и на монитора на компютъра) и да го преведе на друг език, който ще се появи на живо на екрана като един вид добавена реалност. Актуализацията вече е пусната, така че вече в джоба си ще имате впечатляващо средство, което да ви помага, когато пътувате в чужбина.

Засега тя все още не поддържа превод от/на български, но приложението разпознава кирилицата, тъй като работи с руски език. Другата голяма актуализация е превеждането на разговор в реално време – от вас се иска само да изговорите нещо на микрофона на смартфона на определен език, който трябва да се преведе на друг. След което от спийкъра на устройството ви ще чуете дигитален глас, който ще повтори изреченото от вас на езика, който сте избрали предварително.

От Google съобщиха, че ъпдейтът на Translate ще бъде наличен едновременно за мобилните операционни системи iOS и Android. Припомняме, че Skype, собственост на Microsoft, пусна подобен превод в реално време миналия месец.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май