Излез и опитай нещо ново!

Животът

14-01-2015, 13:18

Снимка:

FUNCITY

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Рап-танцьор в инвалидна количка събира хора със и без увреждания да танцуват заедно

Младежи със и без специални нужди, събрани от страстта си да танцуват, предизвикват всички, които обичат музиката и движенията, да се обединят и да се насладят заедно на ритъма.

Събитието се организира по случай 17 януари – Ден за достъп на хората с физически увреждания до услуги в общността. Целта му е да покаже, че забавлението и танца са право на всеки, както и да покаже повече за интегрирания танц – стил, при който хора със и без увреждания танцуват заедно и едновременно и показват, че нещата, които ни обединяват са повече от тези, които ни разделят. 

Идеята за подобна инициатива идва от неформална младежка група, в ядрото на която е Пламен Любенов – рап-танцьор, който се придвижва с инвалидна количка. Той е човек с богат опит в изпълнението и популяризирането на интегрирани танци. Пламен инициира и сформира малка група от хора с любов към танца, които са със и без специални физически потребности. Заедно подготвят "Излез и опитай нещо ново" като пример за това как танците и забавленията са право на всички и възможност за обединение около общи интереси, независимо от физическите различия.

Инициативата е подкрепена от екипа на сдружение "Варненски младежки фестивал" FUNCITY, в рамките на инициатива FUN Capital по проект Youth Capitals in Action на община Варна. Проектът е финансиран по програма "Младежта в действие" в подкрепа на Варна - Европейска Младежка Столица 2017.

Идеята е "Излез и опитай нещо ново" да разнообрази и обогати програмата на Варна от събития, подходящи за млади хора, като излезе извън рамките на обичайно очакваните участници в танцово събитие и извън рамките на летния сезон, когато обикновено се случват повечето неща. Тази инициатива подкрепя титлата на Варна като Европейска младежка столица 2017, като показва възможностите в града за все повече и по-разнообразни групи от млади хора с различни интереси.

Всички, които са готови да излязат и да опитат нещо ново с танците, могат да заповядат на 17 януари, събота, от 15:00 ч. във Вижън Хол, кв. "Чайка", бл. 26.