Вальо Йосков: В Рома тренират по два часа и половина

Спорт

13-01-2015, 12:59

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нападател на Черно море на проби в Рома

17-годишният талант на Черно море се завърна от тридневни проби в италианския гранд

Талантът на Черно море и национал на България до 17 г. Валентин Йосков е останал впечатлен от условията и начина на живот на младите футболисти в школата на италианския гранд Рома. Роденият през 1998 г. нападател на "моряците" се завърна от тридневни проби в Италия. По време на престоя си на Ботуша Йосков взе участие в няколко двустранни игри с дублиращия отбор и отбеляза четири гола.

"Първият ден играхме с дублиращия отбор на Рома. Не беше контрола, а по-скоро двустранна игра на цял терен, която бе част от тренировката. Успях да вкарам два гола. Вторият и трети ден пак не останах на сухо. Разписах се по веднъж", сподели Йосков.

"Впечатлен съм от базата и начина на живот на младите футболисти. Обстановката и всичко останало те кара да си пълен професионалист. Мисълта ти е насочена само към футбола. Момчетата, които живеят в базата на Рома, спазват строг режим. Нямат право да излизат никъде, освен на училище. Всичко се върти около футбола и учението. Тренират по два часа и половина на ден. В комплекса има седем перфектни терена, от които два са за представителния отбор, а останалите - за футболистите от академията", каза пред varnautre.bg Йосков.

На въпрос какво предстои да се случи сега, след завръщането в България, Йосков беше максимално откровен: "Нямам никаква представа.

"Никой нищо не ми е казал. Само разбрах, че специалистите в школата трябва да изготвят доклад за представянето ми. В него ще бъдат описани силните и слабите ми страни", каза Йосков и уточни, че в момента е в Сандански на лагер с националния отбор до 17 г.".