Огнен ад в центъра на Варна, срути се сграда

Крими

09-01-2015, 09:22

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарът в центъра

Пожарът е на 5 метра от Етнографския музей, двама са пострадали

Огнен ад се разрази в центъра на Варна. Тази сутрин, около 04:15 часа, на телефон 112, е получен сигнал за пожар в офис помещение, разположено в стара сграда на ул. "Панагюрище". Пожарът бързо се е разраснал и е обхванал втори етаж и покривна конструкция, което е довело до срутването на сградата. Двама обитатели от по-горните етажи на горящата сграда се опитали да гасят огъня, вследствие на което са поучили леки изгаряния. Първоначално отказали да бъдат отведени с линейка, в последствие сами са отишли в Спешна помощ, където раните им са били обработени. Няма опасност за живота им.

Още снимки вижте тук

Междувременно огънят се е разпространил и върху съседна 5-етажна жилищна кооперация, която се намира на ул. "Дебър". Блокът продължава да гори, но няма застрашени хора, тъй като пламъците вече са локализирани. На място има противопожарни екипа. Причините и обстоятелствата довели до инцидента предстои да се изясняват.

Пожарът е на 5 метра от Eтнографския музей. Въпреки че няма опасност огънят да изпепели музея, прозорците на втория му етаж са счупени, видя репортер на Varnautre.bg. Най-вероятно стъклата на музея са се пръснали от високата температура.