Мариан Вълев погреба Куката

Варна Лайф

09-01-2015, 08:23

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Актьорът няма да се връща в "Под прикритие", ще работи като сценарист

Докато Митовски и Гочев чакат БНТ да благослови старта на петия сезон на "Под прикритие”, Мариан Вълев е категоричен – образът на Куката е изчерпан и той няма да сее крошета в новите епизоди на криминалето. Раздялата с образа на култовия мафиот актьорът анонсира още преди година, когато се върна към театъра с моноспектакъла VIP.

За последно зрителите видяха кривата мутра на любимеца си в патрулка на път към затвора. Шанса Куката да получи куршум на прощаване и да се раздели чисто физически с героя си в новите епизоди е нулев, съобщава "Монитор", цитирайки свои източници. В сферата на добрите благопожелания засега остава и опцията Вълев да продължи работата си с продуцентите от "Камера" като сценарист, какъвто беше и в четвъртия сезон на "Под прикритие". Към днешна дата варненецът бяга от камерите и предпочита анонимността на писателя.

"В последните 3 - 4 години съм живял като Куката, а не като Мариан. И имам нуждата да се дръпна и да се дистанцирам от тази материя. Аз никога не съм го крил - моята голяма любов е изкуството е литературата - не киното или театърът. В крайна сметка аз съм дете на учители. Естествено, никога няма да забравя, че принадлежа към нашето актьорско съсловие, но на този етап писането ме вълнува най-много", сподели за Interview.to Вълев.

Той издаде и любопитна подробност около генотипа на персонажа си. "Четейки ролята на Куката, по никакъв начин не съм си се представял там. Това беше един човек, с едни очила, който седи на компютър, прави едни компютърни машинации. А всъщност стана нещо съвсем друго, защото моето отношение към това, което беше написано от сценаристите, беше различно, аз поех топката, обработих я, хвърлих я към режисьорите, те я обработиха и така се получиха нещата", издава актьорът. Очаква се снимките на "Под прикритие" да стартират през март, като част от тях ще се случат в Турция и Македония.