Във Варна утре между -13 и -8

Вятърът от север отслабва

Сутринта във Варна отново ще е много студено, минималните температури ще са между минус 17 и минус 12 градуса, по крайбрежието от минус 13 до минус 8. Максималните температури също ще са отрицателни, най-често между минус 8 и минус 3. Вълнение 2-3 бала, по-крайбрежието с тенденция към понижение. Температура на морската вода 5-6 градуса. До обяд ще преобладава слънчево време, по-късно следобед от северозапад постепенно ще се заоблачава, прогнозират от НИМХ-Варна. Във вътрешността ще е почти тихо, по Черноморието със слаб вятър от север-северозапад. 

Над планините пък ще е предимно облачно, на отделни места със слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра около минус 4°.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, а през деня облачността ще е променлива. На отделни места, главно в североизточните райони ще прехвърчи сняг. В сутрешните часове в низините има условия за образуване на мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и след обяд в Дунавската равнина ще се усили. Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°, на места в източната половина от страната до минус 15°, а максималните между 1° и 6°. За София минимална минус 8°, максимална около 2°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.