Черно море започна зимна подготовка с крос на Аладжа манастир

Спорт

07-01-2015, 15:15

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Утре Никола Спасов ще поти моряците на пясъка

Отборът на Черно море стартира зимната си подготовка с крос на Аладжа манастир. Моряците се събраха за първо занимание на стадион Тича във Варна, но заради студеното време наставникът на тима Никола Спасов предпочете играчите да се започнат с бегово занимание.  

"Ще работим по програмата, която направихме преди Нова година, каза Никола Спасов пред медиите днес. - Тренираме във Варна до 25-и януари, след което заминаваме за Анталия. Ще изиграем три контроли в Турция, а след завръщането ни във Варна имаме планирани два спаринга. Най-много една учебна игра да направим през другата седмица. Ще има футболисти на проби и искаме да видим в какво състояние са те. Неприятното е, че времето е много студено и няма да можем да използваме 2-3 дни терените в града. Днес ще започнем с бягане на Аладжата. Утре и в петък футболистите ще преминат медицински изследвания, съчетано с фитнес. Следобед по всяка вероятност ще тренираме на пясъка. Първото занимание на нормален терен съм предвидил в събота в 11,30ч.", каза Никола Спасов.

В турския курорт Анталия тима на Никола Спасов ще премери сили с молдовския Милсами и румънския Пандури. Все още не е уточнен третият съперник на "моряците". На 7 февруари Черно море се завръща във Варна, а на 11-и и 14-и ще проведе последните си две контроли от подготовката – с Дунав и Добруджа в морската столица. На 21 е първият мач с Локомотив (Горна Оряховица) от четвъртфиналите на  турнира за Купата на България.

В първите няколко дни Дани Георгиев, Георги Китанов и Бакари ще се готвят по индивидуална програма, като след консултация с доктор ще се прецени кога да се включат в тренировъчния процес.