Укрепват част от пътя Варна-Виница

Мисия Варна

05-01-2015, 15:18

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Въвеждат временна организация на движение

Временна организация на движение на МПС ще бъде въведена в участък от пътя Варна-Виница между спирки "Резервоара", "Моста" и "Светкавица" от 7 януари до 6 май. Това се посочва в заповед на кмета на Варна Иван Портних. В участъка ще бъде поставена пътна сигнализация.

Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. На трасето започват укрепителни, отводнителни и геозащитни мероприятия, чието проектиране вече е възложено.

Общинска комисия е направила оглед на терена в края на миналата година. Експертите са констатирали, че участък от около 200 метра от югоизточното платно на пътя Варна-Виница е компрометиран. В резултат на голямото количество повърхностно течащи води по пътното платно и голямата денивелация на терена, тротоарите, бордюрните блокчета и основата на предпазната мантинела са подкопани, асфалтовата настилка е напукана и на места разрушена, което налага вземане на превантивни мерки до отстраняване на проблема, се казва в становището на експертите.