Ремонтът в Спортна зала: Правят новите входове

Мисия Варна

31-12-2014, 14:48

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По план ремонтът трябва да приключи до края на април догодина

С пълна пара върви ремонтът на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Това установи кметът Иван Портних, който инспектира обекта вчера, заедно със зам.-кмета Христо Иванов, шефът на ДКС Минко Христов и представител на фирмата-изпълнител. Работниците вече са демонтирали всичко в залата, работи се по изграждането на нови колони и входове, обясни кметът.

Началото на ремонта бе даден на 20-ти ноември т.г. Необходимите разходи, на стойност 9 797 000 лв, за реконструкция на зала "Конгресна", в т.ч. доставка на материали и оборудване, бяха отпуснати от правителството в края на декември.  След ремонта капацитетът на залата ще бъде увеличен от 3000 на 5000 места, с което ще се покрият изискванията на Българската федерация по волейбол. При провеждането на концерти и други културни мероприятия капацитетът ще бъде дори по-голям, заради осигурена възможност за правостоящи. Ще бъдат преустроени всички инсталации и цялостната вътрешна инфраструктура, която е силно амортизирана.

По план ремонтът трябва да приключи до края на април догодина. Няколко значими международни мероприятия има в календара за 2015-та, на които ДКС ще бъде домакин - сред тях е Световната лига по волейбол. Инспекция от Европейската централа на федерацията се очаква във Варна през февруари.