Ставаш стажант в Европейската комисия, вземаш €1000 на месец

Животът

30-12-2014, 13:29

Снимка:

EU

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Започва кандидатстване за стажове в Европейската комисия

От януари започва кандидатстването за стажове към Европейската комисия (сесия октомври 2015). Стажантската програма в ЕК е сред най-престижните в света. 

Стажантската програма е отворена за висшисти от всички краища на света, които имат минимум бакалавърска степен. Изисква се много добро владеене на английски или френски или немски език. Много добро владеене на втори официален език на Европейския съюз е задължително за граждани на страните от ЕС.

Платеният 5-месечен стаж в Европейската комисия (или някои изпълнителни органи и агенции на Европейските институции, като например Европейската служба за външна дейност или Изпълнителната агенция за конкурентоспособност и иновации) е в две сесии. Едната започва на 1 март, а втората - на 1 октомври .

Със стажа се получава и месечна стипендия от около €1000 и възстановяване на пътни разходи. Всяка година има п около 1400 свободни места за стажантите. Избраните кандидати ще получат практически опит в международна и мултикултурна среда, което е важно обогатяване за бъдеща кариера.