Най-четените новини на varnautre.bg тази година

Мисия Варна

26-12-2014, 12:28

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Трагедията в Аспарухово, Лафка, непълнолетните майки - това са темите, които са ви заинтригували най-силно през изминалата година.

1. "Не купувам от Lafka" се завъртя във Фейсбук

Всички рекорди чупи Фейсбук кампанията да не купуваме от павилионите Лафка, пръкнали се на всички спирки в града - край училища, насред пешеходни зони, дори и на плажа. Дали заради собственика си в сянка, познат като КОЙ?, или заради агресивното си налагане на пазара, но 130 568 читатели на varnautre.bg са прочели информацията за он лайн протеста.

2. Баирът на Джанавара се срути върху платното, водата носи трупове
Трагедията в Аспарухово безспорно е най-четената, обсъждана и споделяна новина през 2014 г. Екип на varnautre.bg беше на мястото в първия час на потопа. Останахме по отнесените улици на квартала и предавахме денонощно в следващите 48 часа. Седмици наред ви информирахме първи за жертвите и оцелелите, за трагедията на останалите без дом, за "ангела", спасявал хора от наводнените къщи, за чудото на 2014-а - доброволците, за събарянето на застрашените къщи, за виновните за трагедията. Десетки материали със стотици хиляди читатели. Статистиката обаче е точна наука, особено, когато става дума за Google и тя отчита влизанията в конкретен материал, а най-много те са за първия, съобщаващ за трагедията - 59 689 читатели.

3. Без детски надбавки за непълнолетни родители или как раждането да не бъде бизнес
Третото място е за петицията, настояваща само родители, навършили пълнолетие, да имат право на детски надбавки и на помощи при бременност - 29 816 прочитания.

4. Ако в заведението се пуши, може да не плащате

Ако в заведението се пуши - не плащайте! Този съвет даде адвокат и обясни как става. Новината заинтригува 28 217 читатели.

5.Роми товарят чували с хранителни помощи в "Мерцедеси" - 24 679 прочитания

6. Ром нападна с нож доброволци - 18 264 прочитания
Още два нюанса на трагедията в Аспарухово влязоха в класацията на топ 10 на най-четените новини през 2014 г.

7. Откриха труп на момиче на стария път за Девня 
17 924 са прочели страшната новина от първите дни на новата 2014-а.

8. Водата в половин Варна не става за пиене  16 469
След проливните дъждове през юни водата на много места във Варна се оказа негодна за пиене.

9. Арест за Марешки (видео)  15 865
Нелеп скандал между вечния кандидат за кмет Веселин Марешки и негов бивш опонент и настоящ общински съветник също се радваше на голям интерес.

10. Край Варна изниква историко-атракционен парк за 50 млн. евро 

12 998 жадни за история варненци са прочели новината за новия туристически обект край Ветрино.

11. Имаме победител! Най-наглият шофьор, влизал в Морската, досега
Макар и извън топ 10 със своите 11 727 прочитания не можем да пропуснем новината за най-наглия шофьор опитал да мине безнаказано през Морската градина.