Дядо Коледа и джуджетата обикалят Варна с колелета

Животът

19-12-2014, 08:11

Снимка:

Велоклуб "Устрем"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Традиционното велошествие "Коледа на колела" е утре

За четвърта поредна година Дядо Коледа и джуджетата му, верни на максимата "Здрав дух в здраво тяло", ще яхнат велосипеди във Варна. В духът на настъпващите празници Велоклуб "Устрем" кани всички велосипедисти на традиционното велошествие "Коледа на колела". "Идеята ни е да покараме за последно заедно през 2014 г. и да поздравим варненци. Очакваме всички желаещи да се включат маскирани в духа на коледните празници като Дядо Коледовци, джуджета, Снежанки, еленчета, звездички или каквото им хрумне по темата. Нека носят също камбанки и звънчета или да украсят колелото си, за да допълним коледната картинка със звук и настроение", обясниха от "Устрем". За всеки включил се в инициативата ще има коледно късметче, чай и сладки, а който има на сърце също може да донесе нещо за почерпка.

Началото на "Коледа на колела" е утре - 20 декември от 12:30 ч. на входа на Морската. Самото тръгване е от 13 часа. Часът и мястото на срещата умишлено са избрани да съвпаднат с края на "Коледно Карнавално Бягане", в което от 9:30 часа, варненци ще тичат в карнавални костюми в Морската. Двете инициативи са така напаснати във времето, за да може който иска да отиде лесно и на двете прояви. За утре се очаква сухо и топло време и метеорологичните условия няма да попречат на вело-Коледата.

Велошествието е част от националната инициатива "Коледа на колела", организирана от членове на "Националната мрежа на велосипедните организации". Велошествия ще има също и в Русе, Разград, Шумен, Бургас и София.