Любо Пенев с 3,33 по български, Емо Костадинов с 3,66

Спорт

14-12-2014, 03:02

Снимка:

www.uefa.com

Автор:

Найден Тодоров, Ярослава Прохазкова, Гeорги Банов, в. 24 часа

Всичко от Автора

Дипломите на футболните легенди, които си размениха обвинения в неграмотност, съответно - 4,02 и 3,40

"Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен. Преди време щракам каналите и хоп - “Шоуто на Слави”. Позната физиономия. Костадинов. Връчват му книгата за пожелания. Камерата фокусира. И какво чета: “Бади такав какавто си.” За три думички, три правописни грешки. Има и едно “благодара”. Почваме да променяме нашата азбука.” Този залп изстреля Любослав Пенев към съотборника си от златното поколение на българския футбол Емил Костадинов.

“Дали съм неграмотен? Учителите ни са едни и същи. С господин Любчо учихме заедно в едно училище. И то не е университетът в Оксфорд”, отвърна Екзекутора на Франция от паметния 17 ноември 1993 г.

“24 часа” е открил уникални подробности от ученическото минало на Пенев и Костадинов.

И двамата са тръгнали от най-голямото професионално училище у нас и на Балканския полуостров с 54-годишна история. Става дума за Професионалната гимназия по транспорт и енергетика “Хенри Форд”. От елитното училище всъщност са излезли не само специалисти по двигатели с вътрешно горене. По тяхно време техникумът все още носи името “Вилхелм Пик”, както е кръстен през 1961 г. за отбелязване старта на съвместната дейност на училището с Германия. Техникумът е преименуван през 2000 г., когато Пенев и Костадинов работиха заедно като ръководители в любимия ЦСКА. Но нека се върнем на интересния период, когато двамата са ученици в образцовия Техникум по енергетика “Вилхелм Пик” - Пенев от 1981 до 1984 г., а Костадинов - от 1982 до 1985 г.

Разликата в общия успех от дипломите на двамата нападатели е пренебрежимо малка в няколко десети. Общият успех на Емил Костадинов е 3,40. Любослав Пенев е с едни гърди напред. В документа си за завършено средно образование има записан успех 4,02. По български език обаче бившият треньор на националния има 3,33, докато Костадинов е с 3,66.
Целият материал можете да прочете тук