Инжекция спасява от диабет и сваля килограми ударно

Животът

12-12-2014, 07:57

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В бъдеще вирусите ще убиват повече хора, отколкото ракът

Ново суперлекарство без странични ефекти ще помага за лечението на диабет и ще сваля ударно теглото на пациентите. Медикаментът ще се поставя с инжекция веднъж седмично и може да спаси хиляди човешки животи, прогнозират създателите му от изследователския център за обществено здравеопазване в Мюнхен.

Препаратът има тройно действие, като с негова помощ човек може да стопи ударно килограмите, тъй като потиска желанието за ядене на храните, от които най-много се пълнее – тестени изделия и сладкиши. Заедно с това помага и за много по-бързото изгаряне на приетите калории.

Специалистите на практика са разработили съединение, което впряга мощта на три естествено отделяни хормона, което същевременно понижава нивата на кръвната захар и потиска апетита, без да оказва странични ефекти. Освен това отслабването променя и хормоналните функции на тялото, което оказва благоприятно влияние върху болните.

Суперлекарството вече е излекувало лабораторни плъхове, болни от диабет тип 2 и затлъстяване. "Потенциалът му за борба с метаболитните заболявания е без аналог", посочват създателите му, които се надяват до две години да могат да го тестват върху пациенти, а до 2020 г. лекарството да се появи на пазара.

В същото време британски лекари алармираха, че супервируси ще започнат да вземат все повече жертви, като ще убиват много повече хора, отколкото ракът. В момента вирусите вземат около 700 хиляди жертви годишно по цял свят, като учените прогнозират, че до 2050 г. броят на починалите ще скочи до 10 милиона годишно.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"