Инжекция спасява от диабет и сваля килограми ударно

Животът

12-12-2014, 07:57

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В бъдеще вирусите ще убиват повече хора, отколкото ракът

Ново суперлекарство без странични ефекти ще помага за лечението на диабет и ще сваля ударно теглото на пациентите. Медикаментът ще се поставя с инжекция веднъж седмично и може да спаси хиляди човешки животи, прогнозират създателите му от изследователския център за обществено здравеопазване в Мюнхен.

Препаратът има тройно действие, като с негова помощ човек може да стопи ударно килограмите, тъй като потиска желанието за ядене на храните, от които най-много се пълнее – тестени изделия и сладкиши. Заедно с това помага и за много по-бързото изгаряне на приетите калории.

Специалистите на практика са разработили съединение, което впряга мощта на три естествено отделяни хормона, което същевременно понижава нивата на кръвната захар и потиска апетита, без да оказва странични ефекти. Освен това отслабването променя и хормоналните функции на тялото, което оказва благоприятно влияние върху болните.

Суперлекарството вече е излекувало лабораторни плъхове, болни от диабет тип 2 и затлъстяване. "Потенциалът му за борба с метаболитните заболявания е без аналог", посочват създателите му, които се надяват до две години да могат да го тестват върху пациенти, а до 2020 г. лекарството да се появи на пазара.

В същото време британски лекари алармираха, че супервируси ще започнат да вземат все повече жертви, като ще убиват много повече хора, отколкото ракът. В момента вирусите вземат около 700 хиляди жертви годишно по цял свят, като учените прогнозират, че до 2050 г. броят на починалите ще скочи до 10 милиона годишно.