Марешки: Имам над 100 длъжници, но не ходя да ги тормозя

Той категорично отрече да е рекетирал собственика на заведението

Няма да ме накарат да се срамувам, че съм Марешки. Това заяви бизнесменът, който беше обвинен в рекет и влезе в ареста след сбиване с общинския съветник Костадин Костадинов.

В студиото на "Тази сутрин" Веселин Марешки нарече случилото се "поредна порция безсмислици, за да отклонят вниманието на хората и да ми правят тормоз, най-вероятно във връзка с предстоящите местни избори".
Той обясни, че гаранцията му в крайна сметка не е рекордните 100 000 лева, а "само" 20 000 лева, но се получава ситуация като с неговата къща на плажа, за която и до момента се налагало да обяснява, че не е незаконна, въпреки че съдът е излязъл с решение по въпроса.
Марешки заплаши, че ще съди тези, които го клеветят, но се усъмни, че когато спечели делата, медиите ще проявят интерес.
По отношение на конкретния случай, той обясни, че е притежавал голяма част от имотите в блок, където има пицария – включително и спорната й тераса. "Когато ти искаш да ползваш чужда вещ или имот, ти трябва да плащаш наем, да си го купиш или някой да ти го даде", коментира Марешки.

Той обаче категорично отрече да е рекетирал собственика на заведението: "Имам над 100 длъжници, като първия от тях е с над 2 млн лева. Всичките тези хора аз не ходя да ги тормозя, не ходя да ги изнудвам, а съм ги дал на адвокатите и те ги съдят. Народът е казал: Вълкът козината си мени, но нрава – не. Явно моят нрав е – адвокатите, в съда".Марешки не спести "любезностите" си за Костадин Костадинов, като цитира слухове, че бил близък с наемателите на пицарията и припомни големия брой партии, в които е членувал. Освен това, по думите му, общинският съветник не бил в това си качество на мястото на инцидента и в съда щяло да се доказва кой кого е ударил.