Пиян до козирката припадна и катастрофира

Крими

08-12-2014, 17:39

Снимка:

alko03.ru

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът шофирал с 2,83 промила алхолол в кръвта, допивал си зад волана

Не просто пиян, а пиещ в движение шофьор предизвикал катастрофа в петък вечерта на Червения площад. Разпространеният днес от полицията инцидент станал около 22:50 часа на бул. «Осми Приморски полк», малко преди кръстовището с бул. «Цар Освободител».

42-годишен водач на «БМВ» с инициали Б.Р., не успял да спре и блъснал «Рено», чакащо на светофара пред него. След това продължил да кара напреки на платното и финиширал в градинката между лентите в двете посоки. При пристигане на полицейския екип става ясно, че водачът не просто е пиян, а е в неадекватно състояние. Той лежал в заключения автомобила, който бил с работещ двигател и включен на скорост. Единият крак на припадналия мъж бил поставен върху педала на спирачката, до него се търкаляла начената бутилка водка.

След многократни опити да бъде осъществен контакт с 42-годишния мъж, той не реагирал. С разрешение от дежурен прокурор екип на гражданска защита счупил задно стъкло на автомобила. Едва тогава пристигналите на място лекари установили, че мъжът все пак е жив. Той е откаран в болнично заведение в безпомощно състояние. При взетата кръвна проба станало ясно, че варненецът е употребил алкохол, чиято концентрация е 2,83 промила в кръвта.