ДФК Делфините се включи в благотворителната кампания за Християн Гатев

Спорт

06-12-2014, 21:40

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците на Пета гимназия събраха пари за лечението на Хриси

"Нека всеки, който има възможност, да помогне на малкия Християн да види света около себе си, пишат от ДФК Делфините на страницата си във Фейсбук

Детски футболен клуб Делфините се присъединява към благотворителната кампания за спешно набиране на средства за Християн Гатев, който има проблем със зрението и от 2 години се лекува в Сърбия.

Кутията за дарения се намира в зала "Плаза спорт център" (Тринити Парк) тази събота и неделя от 10 ч. до 16 ч.
"Нека всеки, който има възможност, да помогне на малкия Християн да види света около себе си, пишат от ДФК Делфините на страницата си във Фейсбук.

Малкият Християн Гатев се ражда с атрофия на зрителния нерв – очите му са здрави, но реално живее в мрак. Заболяването е много рядко, но има шанс известен процент от зрението да се възстанови чрез специални процедури в чужбина. От две години се лекува в Сърбия, във филиала на руската клиника "Еликсир” от Калуга.

След няколкото процедури детето се е почувствало значително по-добре и вече реагира на светлина. Следващата стъпка от лечението би била да разпознава сенките и да не се блъска в предмети. За съжаление неговите родители, като повечето в България, не разполагат с нужните средства за процедурите, които ако не продължат, ефектът от лечението може да се изгуби. Средствата на година не са много.

Всеки може да помогне с малки суми, в зависимост от своите доходи чрез сметката в UniCredit Bulbank, BIC UNCRBGSF, IBAN BG35 UNCR 76301077272298 (в лева) или при лична среща с родителите: Ивайло Гатев – баща, тел.: 0885 371 651.