Кулинарен фестивал срещна варненци с чудеса от морската кухня

Варна Лайф

06-12-2014, 11:31

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Традиционни и екзотични вкусове се преплитаха в творенията на състезателите

Истински морски празник за варненци сътвориха участниците в Четвъртия национален кулинарен фестивал Варна 2014 в навечерието на Никулден. 13 отбора мериха сили в надпреварата, а ястията, с които се представиха пред журито и стотиците гости на Пазара на Мол Варна, конкурираха достойно блюдата и на най-изисканите гурме ресторанти.&

Кулинарната битка бе оспорвана. Традиционни и екзотични вкусове се преплитаха в творенията на състезателите. Те бяха развихрили въображението си не само в подбора и съчетанието на рибните и морските деликатеси, но и в дизайна на порциите, и в подредбата на щандовете си. А изпълненията на малките таланти от Общинския детски комплекс вдигнаха допълнително градуса на настроението на Четвъртия кулинарен фест.

Ето при кого отидоха наградите на организаторите:

Категория "Предястие":
Първо място – ресторант Marche, комплекс "Хоризонт" - Варна;
Второ място – верига ресторанти "БМ" - Варна;
Трето място – ресторант "Нова Мизия" - Търговище.

Категория "Основно ястие":

Първо място – ресторант Di Wine – Варна;Второ място – Професионална гимназия по туризъм "Проф. Асен Златаров" - Варна;Трето място – СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Игнатиево;

Категория "Десерт":

Първо място – Grifid hotel Metropol – Златни пясъци;Второ място – хотел и спа "Азалия" - Св. Св. Константин и Елена;Трето място – ресторант "Тримата мускетари".

Награда на Община Варна и Награда на журналистите:
Колеж по туризъм – Варна.

Награда на Варненската туристическа камара:

Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" - Поморие.

Награда на домакините от Мол Варна:

Професионална гимназия по туризъм "Проф. Асен Златаров" - Варна;
Поощрителна награда - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Игнатиево.