Посланичката на САЩ на тайна среща в БСП

Новините

05-12-2014, 06:39

Снимка:

в. "24 часа"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В сряда посланик Рийс е била на среща и с лидера на ДПС

Посланикът на САЩ Марси Рийс е била на "Позитано" 20 днес. Тя е разговаряла със соцлидера Михаил Миков. Срещата обаче бе запазена в тайна от медиите по настояване на американското посолство, което е било и инициатор за нея. "Издадоха" я паркираните точно пред входа на соццентралата луксозни лимузини с дипломатическите номера на САЩ.

Посланик Рийс е пристигнала на "Позитано" 20 сутринта и е останала при Миков повече от час. От соццентралата отказаха да разкрият темите на разговор, но според запознати една от тях със сигурност е била спирането на проекта "Южен поток". Предполага се, че е била обсъдена и актуалната политическа обстановка, съставянето на новото правителство и бъдещото поведение на БСП като опозиция.

В сряда посланик Рийс е била на среща и с лидера на ДПС. От централата на партията обаче също не пожелаха да разкрият подробности за разговора им.

Няколко пъти в годината американският посланик прави регулярни срещи с партийните лидери по актуални политически въпроси. Никой от централите на БСП и ДПС не пожела да разкрие дали последните два разговора са част от този кръг, или са поискани извънредно заради ситуацията около "Южен поток" и скандалите в парламента по темата. Народното събрание не успя да излезе с единна позиция.