Черно море победи Спартак три пъти

Спорт

04-12-2014, 10:19

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Разликата в двете варненски школи е огромна

Отдавна в двубоите между двете най-големи варненски академии - Черно море и Спартак няма интрига. Това е така, защото всички талантливи деца избират школата на Морето пред тази на "соколите". И нормално, след като разликата в условията на двете футболни училища е доста голяма, а и представителните клубове са на светлинни години един от друг. За това говорят и резултатите между различните набори в двете школи.

Три срещи между Черно море и Спартак в различни възрастови групи се изиграха вчера в базата на спартаклии - стадион "Локомотив". И трите набора на Морето постигнаха разгромни победи срещу "соколите".

Родените през 1999 г. "моряци" надиграха градския съперник с 5:1. Два гола за успеха реализира Александър Тимофеев, а по един добавиха Мартин Станков, Емил Янчев и Ферай Кадир.

При набор 2000 г. възпитаниците на Тодор Марев постигнаха успех с 6:0. По две попадения за успеха реализираха Лъчезар Йорданов и Алекс Георгиев, а по едно вкараха Радослав Божидаров и Алекс Георгиев.

В друга среща от деня родените след първи януари 2001 г. футболисти на Черно море тотално смазаха втория отбор на Спартак в групата с 8:0. Освен осемте попадения във вратата на "соколите" "зелено-белите" удариха няколко греди и пропуснаха дузпа. Иначе точни за успеха бяха - Християн Фоти (хеттрик), Ивелин Кузманов и Никола Караиванов с по два гола, а Александър Димов - 1.

Освен срещу Черно море, Спартак загуби и домакинството си с Шумен с 1:4. Срещата се игра на стадион "Локомотив".