Концерт събира пари за Малките римски терми

Благотворителният концерт е част от поредица дейности, който Фонда организира през годината в подкрепа на каузата "Място в сърцето"

Обществен дарителски фонд за Варна организира благотворителен концерт "Коледна приказка". Средствата набрани от ще бъдат предоставени за озеленяване и поставяне на ефектно осветление на Малките Римски терми "Одесос".

Така пространството ще може да се използва от млади варненски таланти за различни изяви, театрални и концертни прояви, изложби и др.

Благотворителният концерт е част от поредица дейности, който Фонда организира през годината в подкрепа на каузата "Място в сърцето" за възстановяване на Малките римски терми. Те бяха посочени от варненци след он-лайн гласуване за обекта, който заслужава да бъде подкрепен от местната общност.

Националната кампания "Място в сърцето" започна точно преди една година с цел да подкрепи проекти, свързани с оживяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради в 12 български града.

Първите предложения за емблематични и любими места на варненци, които да бъдат преобразени или възстановени, бяха Паметникът на българо-съветската дружба и паркът около него и Зоологическата градина. Номинациите, излъчени от съгражданите, продължиха с Аспаруховия вал, Морската градина, Мястото пред фара на вълнолома с лика на Св. Николай, Шишковата градинка, Римските терми и Стадион "Юрий Гагарин".

На 31 януари жури, сътавено от членове на организаторите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" и от представители на обществените фондации по места, местната власт и специалисти, избра трите обекта-финалисти. За "Място в сърцето" на варненци останаха да се сътезават Малките римски терми, Паметникът и Зоопаркът.
Приключилото на 28 февруари 2014 он-лайн гласуване, излъчи като победител Аспаруховия вал. Малко след това обаче той и Зоопаркът бяха дисквалифицирани, заради манипулация на гласуването