При спецакция натръшкаха 27 наркопласьори в Максуда

Крими

03-12-2014, 12:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На два от адресите са установени специално обособени помещения за упореба на наркотични вещества, на място

Двадесет и седем души са задържани във Варна при спецакция в циганската махала на града - Максуда. В хода на специализираната полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, проведена на 2 декември, са задържани двадесет и седем мъже и жени на възраст между 25 и 50 години. Всички те са добре познати на полицията с предишни криминални прояви. Част от тях са осъждани.

При извършени претърсвания на различни адреси в района на ул. "Пробуда", ул. "Наум", ул. "Сава", ул. "Княз Черказки", ул. "Ал. Василев", криминалистите откриват над 100 гр твърди наркотични вещества -  хероин (77,4 гр), кокаин (26,6 гр), пико и кристали (1 гр); 53 бр. таблетки "Ривотрил" и "ДХЦ"; 50 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол; електронни везни и пластики със следи от наркотични вещества; консумативи.

Иззет е газов пистолет без регистрация. На два от адресите са установени специално обособени помещения за упореба на наркотични вещества, на място, като в едното са задържани 2 лица в момент на действие.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Предстои преценката на наблюдаващия прокурор на кои от задържаните лица да бъдат повдигнати обвинения, по каква правна квалификация и какви мерки за неотклонение да бъдат взети или поискани. Наблюдаващият прокурор ръководи пряко на място съответните процесуално – следствени действия.