До 15-20 декември става ясно бъдещето на Спартак

Спорт

30-11-2014, 13:37

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак Варна с втора победа за сезона, удари Верея

Спартак 1918 - Верея 2:1 (фоторепортаж)

Раздадоха по една премия на "соколите", Маслара разпусна отбора

Футболистите на Спартак 1918 получиха премията за първата победа в "Б" група този сезон срещу тима на Раковски, а след това тимът бе разпуснат в почивка.

"Днес преди обед имахме среща с ръководството на Спартак, на която коментирахме какво ще се случва след Нова година. До 15 трябва да има яснота относно финансирането на отбора. Едва тогава мога да споделя какви са моите виждания за селекция. Подготвен съм, но чакам ръководството да осигури обещаното финансиране. До мен стигна информация, че има заинтересовани хора, които да помогнат на Спартак, но да видим докъде ще я докарат. От към спортно-техническа част нещата ще ги оправим. Смея да твърдя, че с този актив от 6 т. сме по-близо до оцеляването от преди 20 дни. Всичко си зависи от нас, ако има финансиране можем да се спасим",  смята треньорът на Спартак Иван Маринов - Маслара.

"Най-късно до 20 декември трябва да стане ясно. Тогава ще събера футболистите и ще им кажа евентуално за зимна подготовка и т.н. Дотогава съм им изготвил план, по който да се готвят индивидуално. Те са професионалисти и е нормално да го изпълнят. Не мога да кажа нищо повече, след като не знам ще има ли финансиране и какво ще е то. Не искам да коментирам с имена, но имам идея какви футболисти ще ни свършат работа. Ще привлечем поне 7-8 футболисти, с нужните качества, но не мога да коментирам нищо до 20 декември", сподели пред varnautre.bg Маслара.

Стана ясно още, че до средата на месеца ръководството на Спартак е обещало да изплати на футболистите и премията за вчерашната победа над Верея с 2:1 във Варна.