Доброволци говорят за ХИВ вируса в 7 варненски гимназии (ВИДЕО)

Животът

30-11-2014, 11:12

Снимка:

vpleny.ru

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Програма на Общината по повод 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН

За седма  поредна година  Община Варна, дирекция „Превенции”, съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН, организират АНТИСПИН кампания по повод 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН.

Надсловът на тазгодишната кампания е: „Да запазим посоката, да продължим пътя!” и напомня, че въпреки усилията и постигнатите добри резултати в борбата за ограничаване на ХИВ/СПИН, дейностите трябва да продължат, за да се запази ниско нивото на разпространение на ХИВ във Варна и в страната.

Дейностите ще се реализират от специалисти и доброволци от: дирекция „Превенции“, Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция – Варна, Български червен кръст, Асоциацията на студентите по медицина – Варна, Фондация „SOS – семейства в риск”, Фондация „За -добро психично здраве”, Сдружение „Съучастие”, Фондация „Център за социално-екологични практики“, Фондация „И“.

Програмата включва информационни кампании в 7 варненски гимназии - от 1 до 4 декември; в Гранд мол Варна - на 30 ноември от 16.00 ч.; в централната част на града - на 1 декември от 12 до 15ч.; в Медицински университет – Варна на 1 декември.

Мобилни медицински кабинети анонимно и безплатно ще изследват за ХИВ всички желаещи на 1 декември: от 12.00 до 14.00 ч. - на пл. „Севастопол” и от 14.00 до 16.00ч. в двора на Медицински университет – Варна.

Предвидена е и дискусионна среща на организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН и институции по проблеми, свързани с превенцията, контрола и лечението на ХИВ/СПИН. Студентският дискусионен форум в Медицински университет - Варна също е на 1 декември от 18.00ч. в сградата на МУ.