Черно Море се спаси от загуба, Курьор донесе точката срещу Локо Пд

"Моряците" намалиха шансовете си да влязат в първата шестица

Черно Море се спаси от загуба при гостуването си на Локомотив Пловдив. Домакините поведоха с гол на Камбуров в 38-ата минута, но Матиа Курьор донесе равенството за "моряците" в 80-ата минута. Това обаче намали значително шансовете на варненци да се класират в първата шестица.

Първите минути на двубоя бяха за домакините, които отправиха няколко опасни удара към Илко Пиргов, но без успех. В 18-ата минута след фаул за Черно море и центриране в наказателното поле Кирил Котев се сблъска с Йордан Господинов и около 5 минути се оказваше медицинска помощ на двамата футболисти. Наложи се опитният бранител на "моряците" да бъде заменен заради счупен нос. На негово място влезе Живко Атанасов. В следващите минути Черно море организира няколко опасни атаки към противниковата врата, но Мирослав Манолов, Иван Коконов, Георги Божилов и Тодор Паланков нямаха късмет. Първото попадение в мача вкара Мартин Камбуров, за когото това бе гол №149 в "А" група. В 38-ата минута Карагерен бе изведен в удобна позиция от Благой Наков, пусна към Камбуров, който вкара за 1:0.

Второто полувреме започна с натиск на гостите. Още в 46-ата минута Симеон Райков направи невероятен пропуск, като се освободи добре от съпреник, но стреля в аут. Малко след това Георги Божилов овладя добре топката на гърди и шутира, но Йордан Господинов спаси. В 74-ата минута Симеон Райков центрира от пряк свободен удар, топката попадна в Бургхард, който стреля от три метра, но Данчо Господинов изби в корнер. В 76-ата минута Райков стреля от далеч, извън наказателното поле, но уцели гредата. Варненци стигнаха до равенството в 80-ата минута. Михаил Венков намери резервата Матиас Курьор, който се разписа за 1:1.

В последните минути на редовното време Локомотив имаше две възможности за гол, но Дани Кики и Мартин Камбуров не успяха да ги реализират. В даденото от съдията продължение Черно море също стигна до две сериозни положения за гол. И в двете бе замесен Живко Петков, като първо той бе изпреварен от Данчо Господинов преди да бие, а след това вратарят спаси удара му.

Локомотив Пд: Господинов, Филипов, Молдованов (45 Парино), Грънчов, Дяков, Траянов, Сандански, Наков (62 Вълчев), Карагерен ж.к., Камбуров, Якимов (82 Кики)

Черно море: Пиргов, Венков, Котев (29 Ж. Атанасов), Станчев, Паланков, Стенио ж.к., Буркхардт, Райков, Божилов (88 Ж. Петков), Коконов (61 Курьор), Манолов