Черно море мачка в Севлиево

"Моряците" удариха с 4:1 Видима-Раковски в Елитната до 17 г.

В среща от ХХ кръг на Елитната група до 17 г. футболистите на Черно море разбиха с 4:1 като гости Видима-Раковски. Срещата се игра на отличен терен в Севлиево, независимо от лошото време.

Варненци можеха да открият още в 12 секунда. Те наложиха тотална доминация и логичното се случи в 20-ата минута. Топреализаторът Валентин Йосков вкара дежурното си попадение след асистенция на Валери Христов.

В първата минута на второто полувреме в пристъп на гениалност домакините изравниха след колективна грешка на варненската защита. Това им остана и утешителното попадение в срещата. В 52-ата минута след комбинация Кристиян Събев удвои. Само 8 минути по-късно Илиан Илиев направи 3:1 от пряксвободен удар. Точка на спора сложи Йосков с гол от дузпа за игра с ръка в наказателното поле.

Наставникът на тази възраст в ДЮШ на Черно море Калоян Георгиев коментира, че е доволен от старанието на всички момчета и вече изцяло мисли за дербито срещу “Черноморец” (Бургас) на стадиона под Аспаруховия мост в неделя от 14 ч. “Акулите” се изявиха с победа като гости с 4:1 срещу лидера в класирането ДИТ (София).

Черно море U17: Иван Дюлгеров, Цанко Иванов, Николай Николаев, Светослав Павлов, Илиан Илиев, Марин Сираков, Румен Касабов, Николай Богданов, Валери Христов, Кристиян Събев, Валентин Йосков (Костадин Димитров, Христо Илиев, Габриел Атанасов, Слави Славов)