Варна пак излиза на протест заради тока

Мисия Варна

26-11-2014, 14:24

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елмрежата била зле, ще седим на тъмно тази зима

Два митинга ще има в петък

Поредица от протести започват варненци под надслов "Без ток не можем ние". Това е мотото, под което ще се проведат двата протестни митинга на енергетиците и синдикатите в този петък - 28 ноември. Енергитици излизат в защита на обществения интерес (на потребители и служители на Енерго Про) в Североизточна България.

Първият е от 12 до 13 часа пред Кулите на  бул. Вл. Варненчик 258, където е един от офисите на Енерго Про. Втората демонстрация е от 18:00 до 19:00 часа пред сградата на община Варна. Към втория протест ще се присъединят и енергетиците от ТЕЦ Варна.

Причината за новите протести е, че според прогнозите на синдикатите Североизточна България тази зима е заплашена от множество аварии. Сривове ще има в много градове и села и хората ще стоят на тъмно и студено. Страшната картина обрисуваха синдикалисти, миналата седмица, загрижени за тежкото състояние на елмрежата в региона.

Причина за това, според Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ е, че повече от две години Енерго Про - дружеството, което отговаря за региона, не е правило инвестиции в мрежите си. Освен това в цяла Североизточна България има само два аварийни екипа и те са във Варна.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"