Варна отбеляза Деня на християнското семейство

Мисия Варна

21-11-2014, 15:52

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна посреща две копия на чудотворни икони

Шествието премина предвождано от копията на две чудотворни икони

С литийно шествие, предвождано от копията на чудотворните икони "Всецарица" от манастира Ватопед на Света Гора и Молдовската чудотворна икона на Св. великомъченик Георги от Зографския манастир, Варна отбеляза Деня на християнското семейство. Празникът събра в Катедралния храм "Св. Успение Богородично" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на местната власт, граждани и гости на града. Шествието премина през бул. "Мария Луиза", бул. "Сливница" и приключи до входа на Морската градина, където митрополитът отслужва молебен за здраве и благоденствие.

"От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. Там те изграждат характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. Денят на християнското семейство е благословен за българските граждани, за миряните на църквата. Той ни свързва с патриархалното семейство, с християнските традиции и обичаи. Наш ангажимент е тези добродетели да бъдат предадени и на по-младите", каза Пейчо Пейчев. Той им пожела благоденствие, богата духовна култура, любов към родината и ближния, любов към църквата, добри и принципни отношения към хората, повече усмивки и по-малко егоизъм.

"Радостно е, че българската църква и варненската община съумяха отново да обединят усилията си за подобряване на бъдещето на младите хора, на българските семейства, които са опората на нашата нация", сподели митрополит Йоан при приветственото си слово.