Багер бутна тоалетната на 39-членно циганско семейство в Максуда (видео и снимки)

Мисия Варна

17-11-2014, 18:41

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РДНСК прати багер в Максуда

РДНСК събори днес незаконната постройка

Регионалната дирекция за национален строителен надзор във Варна прати багер в Максуда. Днес машината бутна тоалетната на къща на ул. "Акад. Курчатов" 31а, в която живее 39-членно циганско семейство, видя репортер на Varnautre.bg

До събарянето се стигна, след като съседка подала сигнал, че банята, която е построена на реда на къщата е незаконна."Преди 4-5 години, може и три да са били, просто съм забравила, пуснахме молба да правим тоалетна, тъй като имам 39 човека в къщата ми. Нямам вътре в стаите, и си направихме с баня и тоалетна с мръсен канал. Защо тогава тези идват тука и ни събарят, щом сме пуснали молба преди три години. Чакаха да я построя, че да я бутнат", зачуди се ромката и възропта, че никой не я бил предупредил. По думите й комшийката Димитричка, която работела в кметството в Аксаково, е пуснала жалба срещу незаконния строеж. 

Още снимки от събарянето »

"Пък ние сме пуснали молбичка и на адвокат сме казали", продължи Еленка, докато показа няколко квитанции и писмо с възражение срещу събарянето пуснато до РДНСК.  

В колоритното писмо Еленка описва, че семейството е в траур, тъй като наскоро съпругът й починал. Освен това внушителната бройка на домакинството понякога се увеличава още, защото приемали и роднини от чужбина. За капак 10 от членовете на семейството били с епилепсия.

"Нямаме друг санитарен възел и няма да сме в състояние да удовлетворяваме естествените си нужди. Ще се окажем в невъзможност да ползваме къщата, поради липса на тоалетна, което е в противоречие на елементарните ни човешки права за съществуване като гражданина Република България", обясняват във възражението си, циганите построили незаконната тоалетна. 

От РДНСК са пристъпили към принудително събаряне, след като е изтекъл срокът за доброволно такова, стана ясно от ведомството. Въпреки твърденията на Еленка, че никой не я предупредил за събарянето, от строителната дирекция са залепили съобщение върху въпросната постройка, че срокът за доброволно премахване е изтекъл и ще се извърши принудително. 

Видео: Еленка обяснява за съборената тоалетна