Защо мъжете изневеряват на жените?

Животът

16-11-2014, 09:10

Снимка:

© Pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Ако мъжът е отблъскван сексуално, то накрая неговото желание угасва

“Няма мъж, който да не изневерява” - това изречение може да чуете много често. Твърдението, разбира се, не отговаря на истината, но е факт, че по-голямата част от представителите на мъжкия пол го правят. Защо обаче се получава така и дали в повечето случаи не са провокирани от жената до себе си? Той никога няма да ви каже: “Не се дръж като изтривалка”, “Недей винаги да казваш да” или “Не прави така, че целият ти свят да се върти около мен”. Това са думи, които никой мъж не би изрекъл към партньорката си, а в тях се крие причината за отчуждението и гледането встрани.

Много жени си въобразяват, че мрънкането им е оръжие, с което да прободат мъжете си. Ще види той, си казват те, без дор да осъзнават колко е досадно.

Представителите на силния пол също са хора. Това да прекарват много време с някого, който досущ прилича на майка им, не е особено забавно. В крайна сметка не са толкова много нещата, които искат. Всичко, за което фантазира един мъж, е футбол, бира, спокойна жена и секс. Ключова дума е “спокойствие”. Трябва да се борави внимателно с нея и да се уцели златната среда. Да не е нито изнервящо за него, нито прекалено скучно.

Когато жената непрестанно преследва приятеля си, това му действа като студен душ. Ако трябва да ѝ дава отчет за всяко свое действие, той започва да я чувства като треньор с хронометър. Това е в състояние да попари всяко желание у него. Мили дами, не е препоръчително да се появявате просто така в дома или на работното му място без предупреждение. Иначе се създава усещането, че го следите.

Когато пък той се прибере след дълъг работен ден, очаква да се усамоти поне за половин час. Нормално е да отбележите факта, че си е дошъл, но не и веднага да се стоварвате отгоре му с проблемите си. Когато той не може да намери спокойствие у дома, го търси навън.

Важно е да намерите идеалната среда и в интимен план. За много голям проблем се смята нежеланието на дамите за това. Сигурно на вас, мъже, са ви познати изреченията “Боли ме глава” или “Сега изобщо не ми е до това. Уморена съм”.

Ако мъжът е отблъскван сексуално, то накрая неговотo желание угасва. Той има нужда от това, и то в най-добрия случай с жена, която не се налага да бъде умолявана. Същото се отнася и за прекаленото еднообразие. Той има нужда да правите различни неща от обичайните, а елементът на изненада за него винаги е особено възбуждащ

Има някои изненади обаче, които не са от най-приятните. Колкото и да не е за вярване, една от основните причини мъжът да се оттегли встрани от връзката, е злоупотребата на жената с алкохол.

Както гласи един популярен виц: “Преди можеше да срещнеш жена, която готви като майка ти, а сега - такава, която пие колкото баща ти.” Немалко са случаите, в които уж нежният пол се държи по злепоставящ за мъжа начин в дадено заведение. Напива се, прави скандали и сцени. Нито един представител на силния пол не иска до себе си подобно чудо. Това отблъсква. Определено няма по-грозно нещо от пияна жена.

Почти толкова отвратително е и когато тя комплексира мъжа и изтъква достойнствата на друг. Това го принуждава да търси заместителка, която да го уважава и да му се възхищава. Има такива жени, които непрестанно мачкат с думи половинката си. Те не пропускат да отбележат колко зле изглежда той или как за нищо не става. А когато той логично се загледа по друга, се мръщят. В такива случаи човек се пита какво точно искат жените - нещо средно между боксова круша, кученце и лошо момче. Обикновено тази комбинация е невъзможна. Той има нужда да усеща, че е привлекателен в очите на приятелката или съпругата си. Страшно важно е да се запази страстта и романтиката помежду ви. Хората винаги измислят извинения за това защо не се отдават на интимност. Сред най-честите оправдания са парите, времето и децата. Въпреки напрегнатото всекидневие е важно да показвате на мъжа до вас, че е важен, като от време на време го зарадвате с мил жест и му кажете, че го обичате.

Що се отнася до това какво най-много привлича мъжете, то това е уверената жена, която може сама да поеме отговорност за живота си. За съжаление, в днешно време има един много разпространен модел, а именно този на заможния съпруг и безработната Барби. Той изкарва парите вкъщи и е доминантната фигура. Тя няма един ден трудов стаж, но въпреки това знае перфектно ценовата листа на добрите пластични хирурзи и умело се възползва от услугите им, както и от банковата сметка на половинката си. В същото време единственото нещо, което му е сготвяла в живота си, е салата от домати и краставици, и то преди около 5 години. Тя дори отказва да роди дете, за да не развали фигурата си.

Идва момент обаче, в който на мъжа просто му писва. Става му безинтересно, защото няма игра. Всичко е прекалено предсказуемо. Той я издържа напълно, съответно е човекът, който определя правилата. Няма интрига и за него е твърде лесно да я покори напълно. В такъв момент се отваря идеалният случай, в който да се увлече по друга, с която временно да утоли мъжкия си инстинкт за преследване. По съвсем друг начин обаче стои въпросът, ако съпругата му има професия, независима е и има свой отделен живот от семейния, в който контактува с приятели и познати. Тогава мъжът я приема за равноправен член във връзката и за него е удоволствие да прави жестове за нея и да я покори. Привлекателно за мъжа е, ако от време на време жената е тази, която да определя правилата. Тогава той я чувства като трофей, който се мъчи да достигне и задържи, а не просто като прашасала ваза на някоя секция. Тя трябва да отстоява позициите си. Ако е твърде податлива на влияние, става безинтересна много скоро. Мъжът би се вълнувал много повече от приятелката си, ако тя проявява креативност. Ако всичко е прекалено предсказуемо, защото непрекъснато обсъждате отношенията си, вместо да излезете и да се забавлявате, това рано или късно отегчава.

Има и още един възможен развой на събтията в гореупоменатата ситуация. Няма мъж, който да не се страхува, че след сватбата жената ще се подстриже късо, ще качи тридесет килограма и ще престане да спи с него. Опасенията са съвсем реални. Много често след едно раждане жената се запуска, качва много килограми, става ядосана и сърдита заради това, че ѝ се налага да става нощем. Тя престава да се грижи за себе си, не поддържа косата, ноктите и лицето си. Не слага никакъв грим и вика за всичко. Винаги има за какво - или защото половинката си хвърля чорапите навсякъде, или защото диетата все не дава желания резултат. Тогава, колкото и неприятно да е това, мъжът в повечето случаи се прибира с нежелание.

Той си мисли: “Вкъщи  ме чака един разярен кит, облечен в лекьосан анцуг. Когато това продължи твърде дълго, той отвлича вниманието си навън. Много често в такива моменти мъжете дори страдат много повече от жените и подсъзнателно търсят двойница на съпругата си от ранните ѝ години. Те реално наистина тъгуват за вашата промяна. Когато сте се събрали, сте били един човек, а сега вие сте напълно различна.

На последно място, но не и по значение, е ревността. Много дами буквално задушават и обсебват гаджетата си с непрекъснатото искане на отчет и обсебващата болезнена ревност. В такъв случай има само едно правило, което би сработило: “Колкото повече свобода даваш на един мъж, толкова повече ще бърза да се върне при теб той.” Когато му правите сцени, дори понякога неволно, го подтиквате да направи това, което му е забранено, само за да ви натрие носа. Затова не бъдете жена, която си дава прекалено много зор или пък е инсталирала проследяващо устройство в колата на половинката си. Освен че това ще съсипе връзката ви, и е твърде вероятно да доведе трети човек в нея, ще покаже, че имате изключително ниска самооценка. За да ви уважава той, на първо място трябва да уважавате себе си. Съществуват много примери за това как жената търпи лошо отношение само защото е финансово зависима от съпруга си и според нейните думи няма как да се справи сама. Така преглъща всяка негова забежка и в продължение на години си затваря очите. Мъжете уважават именно тази жена, която не позволява да се държат зле с нея и ясно определя границите.