Чакаме студа, създадена е организация за обработка на пътищата

Животът

22-10-2014, 15:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия

Готовността за зимно поддържане на републиканските пътища в Североизточна България бе обсъдена на регионално работно съвещание в Шумен. Директорите на пътните управления в Добрич, Варна, Шумен и Силистра подчертаха, че е създадена организация за обработка на пътищата в региона при очакваното застудяване в следващите дни. Пътноподдържащата техника е в готовност да осигури проходимостта на републиканската мрежа в Североизточна България и ключовите направления Шумен – Варна от АМ "Хемус", Варна – Добрич, Русе – Силистра, както и на Ришкия проход на път II-73 Шумен - Карнобат – важна връзка между Северна и Южна България.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, ако в следващите дни им предстои пътуване през високопланинските проходи. Да поставят зимните гуми и да следят за доброто техническо състояние на превозните средства.