Кметът на "Владиславово" призова проблемен училищен директор да си ходи

Във връзка със засиленото напрежение в училището Михайлов е провел няколко срещи

Районният кмет на "Владиславово" Неделчо Михайлов призова директора на училище "Патриарх Евтимий", което се намира на територията на района да напусне поста си. Преди седмица учителите от школото скочиха срещу директора Евгени Гендов. Той е назначил юрисконсулт, който по думите на преподавателите, му помага при издаването на заповеди, заповеди, с които да унижава подчинените си. Възмутени от действията на Гендов учителите изпратиха отворено писмо до редица институции, сред които РИО, МОН, община Варна и районния кмет Неделчо Михайлов. 

Във връзка със засиленото напрежение в училището Михайлов е провел няколко срещи. "Опитът ми беше продиктуван от загрижеността ми по отношение в каква среда растат деца от района. След проведени разговори с учители и родители, направих няколкократни опити да организирам среща и съответно разговор с директора г-н Гендов. Телефонът му е трайно изключен", разказа Михайлов.И допълни: "Моето мнение - като гражданин, кмет и родител на ученик е следното: 

В интерес на децата, на атмосферата, на образователната система, ако щете, на традициите (защото има родители в това училище, които са го избрали само и само децата им да бъдат обучавани от същите учители, които са обучавали тях, което си е мил прецедент) - на една 130 годишна институция е господин Гендов да прояви здрав разум и да напусне поста на директор на ОУ "Патриарх Евтимий".

"Създадената атмосфера на нетърпимост, напрежение и затлачване на учебния процес отравя всекидневието на децата и подкопава и без това крехката вяра в българското образование.Надявам се, Регионалния инспекторат по Образование в лицето на уважаваната от мен г-жа Венцеслава Генова да вземат решение, което ще е в интерес и на атмосферата и на спокойствието на децата", завърши Михайлов.