С 10 нови класни стаи училище "Ал. С. Пушкин" разшири базата си

Животът

16-10-2014, 15:04

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ремонтът на бившата Ученическа поликлиника, в която са помещенията, струва 275 000 лв, от които 200 000 лв. е съфинансирането от община Варна.

С 10 нови класни стаи и физкултурен салон разшири базата си VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин". В тях се обучават 129 първокласници в 6 паралелки и 70 ученици от трети клас, разпределени в три полуинтернатни групи.

Ремонтът на бившата Ученическа поликлиника, в която са помещенията, струва 275 000 лв, от които 200 000 лв. е съфинансирането от община Варна. Днес кметът Иван Портних, след освещаване на сградата, разгледа новата база. Предвижда се в нея да бъде създаден и езиков компютърен кабинет.

"Нашите деца заслужават да учат в съвременни условия, да имат възможност да реализират потенциала и знанията си", заяви кметът. Той припомни, че общината се е погрижила и за обновяване на уличната инфраструктура в района – около 450 кв.м. тротоарна настилка бе подменена, положени са нови предпазни парапети и бордюри, две повдигнати пешеходни пътеки, осветени през тъмната част на денонощието. "Новата сграда ще даде възможност на нашето училище да издигне авторитета си", заяви Иво Николов, помощник-директор на школото.На тържеството присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", ръководството на училището, преподаватели, ученици и родители.