В Спартак се оглеждат за треньор

Загуба на "соколите" в Мездра ще коства поста на Златко Янков

Слабите резултати в първенството и най-вече липсата на точков актив принуждава ръководството на Спартак 1918 да се оглежда за заместник Златко Янков.

Фара пое варненци в началото на август и застана на чело на тима от третия кръг. Веднага след идването си на Коритото и то след като първенството бе започнало, той се зае с трудната задача да гради нов отбор. Героят от САЩ 94 успя да привлече 7-8 футболисти, но резултатите на тима така и не се промениха. Спартак се намира на последно място в класирането без нито една спечелена точка и голова разлика 3-25.

Тази събота "соколите" гостуват на десетия в класирането Локо Мездра. При поражение в срещата Златко Янков ще бъде освободен, като вече му се търси евентуален заместник. От Спартак са разговаряли със специалист, който да поеме отбора. На пръв поглед тази задача изглежда трудна предвид реномето на варненци и липсата на точки, но пък и треньорите без работа не са никак малко.

Шефовете на клуба ще направят, може би, последен опит да спасят положението, което е доста сериозно. През миналата седмица се проведоха няколко срещи от ръководителите, на които се обсъждаха варианти за разрешаване на проблемите в клуба.