Последните четири от новите тролейбуси пристигнаха днес

Животът

15-10-2014, 12:42

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Електрическата мрежа за тролейбусите е обновена и е в готовност да поеме новите превозни средства

Последните 4 от 30-те нови тролейбуса пристигнаха днес, съобщи кметът на Варна Иван Портних. На Сточна гара в морската столица те бяха приети от комисия с представители на общинската фирма "Градски транспорт" и на чешкия производител "Шкода". Новите екологични возила станаха възможни благодарение на европейски проект, реализиран съвместно с градовете Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора.

Електрическата мрежа за тролейбусите е обновена и е в готовност да поеме новите превозни средства, всички електрически подстанции в града са добро състояние, обясниха от "Градски транспорт". От дружеството припомнят, че в началото на октомври стартира експерименталното функциониране на подновената тролейбусна линия 86, която свързва кв. "Аспарухово" и спирка " Почивка". "Към днешна дата интересът към тази линия се увеличава ежедневно, гражданите бързо приеха маршрута и го ползват редовно", заяви Максим Тодоров - прокурист на общинското дружество.

От края на миналата година по улиците на Варна се движат и 70 нови автобуса, на стойност над 32 млн. лв., част от проекта за Интегриран градски транспорт.