Вдигат Симеон Райков за Берое

Стефан Станчев отново с болки в бедрото

Наставникът на Черно море Никола Спасов коментира кадровите проблеми в състава преди предстоящия мач с Берое от 12-ия кръг на "А" група. "Моряците" приемат "заралии" в неделя (19 октомври) на стадион "Тича" във Варна.

Аут за срещата е Георги Божилов, който днес изгледа учебната игра на своя тим с дубъла на "Младост" (1:1). В петък Божилов премина ядрено магнитен резонанс заради мускулното си разтежение и в зависимост от резултатите, които ще станат ясни в понеделник, ще има повече яснота как ще продължи възстановяването му. 

Под въпрос остават Стефан Станчев и Симеон Райков. Последният ще поднови тренировки от следващата седмица, а в Морето се надяват, че ще успее да се възстанови и ще е на линия за двубоя в неделя. Райков пропусна срещата с Хасково от последния кръг (1:0) заради пукнато ребро.

Станчев пък започна като титуляр за дублиращия тим днес, но на почивката бе заменен заради болка в бедрото, заради която пропусна и двубоите с Локо Сф и Хасково.

"От началото на следващата седмица влизаме в нормален цикъл преди домакинството на Берое. В понеделник ще има яснота колко още ще отсъства Георги Божилов. Неговият проблем е със стара дата. Иначе се надявам Симеон Райков да поднови тренировки и да бъде на линия за предстоящата среща“, сподели треньорът на Черно море Никола Спасов.