Коалицията - по-вероятно тройна, но може и четворна

Новините

09-10-2014, 07:35

Автор:

в. "24 часа"

Всичко от Автора

Бареков декларира, че би се отдръпнал от процеса, защото има ангажименти в Европейския парламент

Коалиция ГЕРБ - Реформаторски блок - Патриотичен фронт е най-вероятната формула на управление, споделиха от ГЕРБ. Вчера в партийната централа се е провело заседание на Изпълнителната комисия, но без Бойко Борисов. То било в оперативен порядък, обясниха оттам.

Другият възможен вариант, наред с тройната коалиция с реформаторите и хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, към тях да се присъедини и "България без цензура". Реализирането му обаче ще е трудно с оглед острите противоречия между Реформаторския блок и партията на Николай Бареков. Затова, ако въобще се стигне до него, условието ще е самият той да не участва.

Ден по-рано самият Бареков декларира, че би се отдръпнал от процеса, защото има ангажименти в Европейския парламент, а и за да не провокира напрежение. И заговори за смирение, към каквото призова и Борисов в нощта на вота. При варианта 4-съставен кабинет се осигурява по-широка парламентарна подкрепа, а и се избягва добилият лоша слава модел "тройна коалиция".Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май