В храм ''Св. Атанасий'' започват безплатни курсове по математика

Животът

06-10-2014, 14:28

Снимка:

sv-atanasii-varna.org

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За подбор на участниците в курса, на 11 октомври ще се проведе писмен тест в рамките 60 минути – ниво входящ тест за 7-ми клас.

На 11 и 12 октомври в храм ''Св. Атанасий'' ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни.

През тази година стартира курс по математика за ученици от 7-ми клас, които през 2015 г. планират да кандидатстват в Езикови и Математически гимназии. За подбор на участниците в курса на 11.10.2014г в 15 часа в залата за беседи към храм ''Св.Атанасий'' ще се проведе писмен тест в рамките 60 минути – ниво входящ тест за 7-ми клас. Първите десет ще сформират групата. Курсът ще бъде изцяло с практическа насоченост – даване на насоки за решаване на различни типове задачи, изучавани в 7-ми клас. Курсът е безплатен. Води се от специалист - математик. Ще се провежда всяка събота от 15 до 17 часа.

Църковното настоятелство апелира към родителите проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности. Записванията започват през тази седмица на място в храма от 8.00 до 18.00 ч. или на телефон 63- 97- 16.