Първи куриози в изборния ден

Мисия Варна

05-10-2014, 14:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак плащат с кебапчета за глас

Мургав избирател стана жертва на съпвадение на имена

Мургав избирател стана жертва на съвпадение в имената на двама кандидат-депутати в различни варненски листи. Около 13 часа мъжът беше забелязан внимателно да проучва списъците с имената в листите, закачени пред една от сексиите в училище "Елин Пелин". След като старателно прекара пръст по всички имена, той се спря на едно: Красимира Янкова, и тържествено възкликна: Това беше! Възклицанието му беше доста странно предвид факта, че госпожата е на едно от последните места в листата на партия, която води войнствена политика срещу циганите в България. Смеем да предположим, че мургавият избирател стана жертва на съвпадение в имената, още повече, че в циганския език няма разделение на мъжки и женски род.

Диви скандали се развихриха в разгара на изборния ден около урните в няколко горещи точки в страната, пише БЛИЦ. Старец вдигна патардия, след като се опита да измъкне бюлетина от секция. Пиян член на избирателна комисия пък възмути колегите си и те го изгониха от участие в деня на вота.

Възрастният мъж вдигнал скандал в избирателна секция с Стара Загора. Пенсионерът опитал да изнесе бюлетина, но бил спрян от органите на реда. След като влязъл в тъмната стаичка, гласоподавателят скъсал бюлетината-образец и излязъл. Той започнал да крещи на членовете на комисията, че си е забравил очилата и не може да гласува. Отнесъл със себе си, обаче, бюлетината, която му била дадена. Членовете на комисията потърсили съдействие от органите на реда да спрат гласоподавателя и да го накарат да върне бюлетината.

Мъж нахлу със сълзотворен газ в РИК

Мъж е нахлул в помещенията на РИК Перник със сълзотворен газ, съобщи zaPernik.com. Неизвестният мъж е влязъл в помещенията на РИК с флакон газ, където започнал да буйства. Органите на полицията незабавно са реагирали и са изкарали човека.

Изгониха пиян член на СИК

Пиян член на СИК в Стара Загора е бил отстранен от работа тази сутрин, по решение на колегите му в избирателната комисия, в която е бил разпределен.

Роми се търсят в списъци, но не се откриват

Сигнал за група роми от Симеоновград, които не успели да гласуват в Стамболово, е препратила Районната комисията към прокуратурата. Това съобщи на пресконференция председателят на РИК Димитър Велев.
Потърпевшите обяснили, че някой ги вписал в някакъв списък и им казал, че трябва да гласуват в друга община. Отивайки на място, за да упражнят правото си на вот обаче, не били допуснати да гласуват, тъй като имената им не фигурирали в избирателните списъци.
„Подозираме, че някой е обещал на тези хора нещо.“, коментира Велев. И тъй като според членовете на РИК сигналът е сериозен е препратен към прокуратурата. В Районната избирателна комисия до обяд са постъпили общо 4 сигнала.

200 души регистрирани в необитаеми къщи в Ракево

200 души са се регистрирали на различни адреси на запустели и обитаеми къщи в криводолското село Ракево. Проверка на bTV показала, че съседите не познават такива хора. Въпреки изискването да има декларация от собственика на къщата, кметицата очевидно е направила регистрацията без този документ.