Футболни ветерани на Варна с равенство 2:2 в Румъния

Спорт

04-10-2014, 19:40

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Песни и хора след срещата с Калатис (Мангалия)

Футболни ветерани на Варна гостуваха в Румъния за приятелска среща с тима на Калатис, завършила наравно 2:2. Отборът от Мангалия, който се състезава в четвърта дивизия в първенството на северната ни съседка, поведе в резултата в резултата с 2:0 през първата част, като второто попадение за Калатис бе от засада.

След почивката обаче варненци, водени от легендата на Черно море Стефан Богомилов и Пепи Петров успяха да се доберат до равенството след попадения на бившия футболист на "моряците" Пламен Тимнев, който надбяга защитата на домакините и майсторски пусна топката покрай вратаря за 2:1, и човекът на varnautre.bg Ивайло Борисов, който беше част от родната селекция.

Ексвратарят на Спартак Варна Георги Арнаудов пък хвана дузпа при 2:0, а Николай Станчев, Диян Генчев, Стефан Дончев и Пламен Тимнев на няколко пъти се озоваваха на добра позиция, но нямаха шанс пред гола.

След срещата, която премина доста коректно, двата отбора се събраха на гала вечеря, където по традиция се разказваха любопитни истории от времето, когато Тимнев, Станчев и компания бяха все още действащи футболисти.

Варненци се представиха на ниво и на дансинга, където играха хора до сутринта. Песен на Азис пък накара Стефан Дончев да хване микрофона и в дует със солиста на оркестъра успя да шашне всички с певческите си умения.

В състава на тима от Варна личаха имената на Георги Арнаудов, Стефан Дончев, Николай Станчев, Пламен Тимнев, Диян Генчев, Диян Атанасов, Димитър Илиев, Константин Костадинов - Дявола, Живко Великов и др. Ръководителите на варненския отбор изразиха възхищение от посрещането и престоя в Румъния и очакват приятелите от Мангалич да върнат визитата възможно най-скоро.