Уволниха служителя, измъчвал коте в Детския кът

Животът

02-10-2014, 18:54

Снимка:

Детски кът-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вода тече от контактите на кооперация (ВИДЕО)

Гражданинът-репортер: Погледнете този идиот!

Котката Пеша наистина е била участник в трагичен инцидент, но в него тя била "злодеят"

Сигнал на читателка във ВАРНААЛАРМА: Служител на Детски кът изтезава коте! предизвика буря от коментари в сайта и във фейсбук.

Оказа се, че става въпрос за коте, което от година и половина живее в парка и за него се грижат всички работещи там. Въпросният служител днес сутринта е бил уволнен дисциплинарно, след като г-жа Ненкова, станала свидетел на случката, подала сигнал до управителя на парка още снощи.

"Детски кът се разграничава от стореното!", пише в коментар под "алармата" на читателката от името на Детски кът-Варна. "Служителят, който е визиран в статията, от днес, 9:00 ч, е дисциплинарно уволнен. Относно главния герой в тази история - котето, можем да Ви уверим, че е живо и здраво! От една година за него се грижи наша служителка. Самата ситуация е нелепа! Детски кът е показал и доказал с многобройните си събития, свързани с био разнообразието в парка, че с право е носител на множество награди от Национални и международни панаири за най-зелен парк. Напомняме на всички читатели, че Детски кът-Варна се грижи за над 40 водни костенурки, които от години живеят в езерото. Популацията им всяка година нараства, което е още едно доказателство за добре вършената работа от нас. Не е срамно да те посочат с пръст - срамно е да не знаеш и да не можеш да направиш нищо!", завършва коментарът. 

"Да, това е нашата официална позиция", потвърди Милен Минков, пресаташе на парка, и доуточни, че всички служители в Детския кът минават и физически, и психически преглед, при постъпването си на работа. Въпросният служител е 23-годишен младеж, който е работил като оператор на съоръжение само това лято. Той самият бил много смутен от ситуацията и отрекъл, че е измъчвал котето. "Всички наши служители, освен работата си, имат грижата и за всички животни в парка. Това са котки, катерички и 40 водни костенурки. А това коте, специално, дори не може да се нарече беззащитно, тъй като е доста диво", коментира още Милен Минков. Ето го и него, или по-точно нея, в актуални снимки, изпратени от Детски кът-Варна.

"Първо беше Пешко, но след това разбрахме, че Пешка, та Пеша. Пеша живее в касата на Детски кът и е любимец на много деца и възрастни. Има си любимо килимче и не се разделя с него", сподели за Varnautre.bg Милен Минков от Детския кът.

Оказа се, обаче, че въпросната котка, наистина е била участник в трагичен инцидент, но в него тя била "злодеят". Миналата седмица дребният хищник на име Пеша, уловил и удушил до смърт друг любимец на аниматорите - катеричката, която живеела в ето този мезонет. 

"Случилото се е просто прибързана реакция на дамата! Въпреки това служителят е освободен от работа. Детски кът не толерира грубата и безразсъдна игра, дори тя да е между човек и животно! С тези мотиви е бил и освободен служителят на парка. Детски кът полага последователни действия за опазването на цялото биологично разнообразие, населяващо територията на парка или просто преминаващо през Морската градина на Варна", категорични са от ръководството на Детския кът в Морската градина на Варна.