Племенникът, който закла леля си: Мислех, че правя добро

Крими

26-09-2014, 16:35

Снимка:

в. "24 часа"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестоко убийство в центъра на Варна

Младият мъж имал халюцинации, като не е изключено те да са се появили и при убийството на леля му

"Не съжалявам. Почувствах, че така е правилно", тези объркани мисли поднесе пред съда Сонел Махмуд, който закла леля си в апартамента на семейството му в центъра на Варна. 32-годишният варненец без изправен пред Темида, но не по искане за постоянното му задържане под стража, а за принудително въдворяване в психиатрията. "Мислех, че правя добро", обясни пред съда 32-годишният дизайнер, който закла Нели – сестрата на баща му, съобщава Блиц. 

Сонел страда от тежка шизофрения, диагностицирана през 2011 година. Той е лекуван на три пъти в психиатрично отделение и има два пристъпа на агресия преди фаталния ден, в който сътвори касапницата в блок 38 на булевард "Владислав Варненчик". При първия си пристъп той е лекуван с шокова терапия, а след това са му били предписани медикаменти. "Родителите му са изключителни хора, които са полагали максимални грижи за него – най-добрите медикаменти, лечение и т.н. Но преди около 2 месеца е спрял да си пие лекарствата. Някъде по това време е напуснал и работа", довериха добре запознати със състоянието на Махмуд.

Той трудно се поддавал на лечение и често изпадал в психотично състояние. В съдебната зала Сонел е бил неадекватен и говорел несвързано за това какво го е накарало да заколи леля си. "Мотивирала го е психотичната му продулция, лудостта му. Действал е изцяло по болестни, психотични мотиви", категорични са експерти. По думите им, младият мъж имал и халюцинации, като не е изключено те да са се появили и при убийството на леля му. Жената е продавачка в магазинче, което се намира в близост до апартамента, където се случила кървавата драма. Хората от околните блокове я знаят като Нели и са буквално потресени от случилото се. "Беше чудесна жена - отзивчива, добра, приветлива, грижовна", казват за нея клиентите й.

Сонел бил много интелигентен човек, висшист, завършил промишлен дизайн и се развивал добре в тази област. Родителите му са също образовани хора – зъботехник и детска учителка, уважавани и от колегите, и съседите си.

В момента Сонел Махмуд е настанен в съдебно-психиатричното отделение във Варна, където в рамките на един месец специалисти ще изготвят стационарна, комплексна експертиза, която ще трябва да даде ясен отговор какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.