ВИДЕО: Как замериха ДКЕВР с яйца

Вижте защо и как граждани наказаха енергийния регулатор днес

Новината за скока в цената на тока нажежи обстановката по време на общественото обсъждане в ДКЕВР и яйца полетяха срещу председателката на енергийния регулатор, който иска поскъпване с 9.79%. Вижте видео от БГНЕС

Янко Петров от Граждански контрол заяви ядосано, че не може народът да плаща, а други да си вземат комисионни. "Няма да заплаща народът това, което някой е направил по погрешка. Вие сте организирана престъпна група", каза с ярост той и извади кутия с 6 яйца и замери с тях председателката и други присъстващи. Вижте стрелбата и от друг ъгъл, излъчена по Нова тв:

"На закрито заседание на 30 септември ще се вземе окончателно решение за промяна на цените електроенергията от 1 октомври", заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова на заседание на комисията, на което бе обсъден доклад на ДКЕВР за изменение на цената на тока от 1 октомври.

"Направихме експресен анализ на финансовото състояние на НЕК от наша страна и резултатите са трагични", заяви Светла Тодорова.

"Скоростта, с която се влошава финансовото състояние на НЕК е много обезпокоително. Предстои да направим подобни анализи за състоянието на електроразпределителните дружества и снабдителите и да изготвим пълна картина за сектора. Към този момент не можем да предприемем драстични стъпки само чрез увеличаване на цената да стабилизираме сектора", каза още Тодорова.