Бойко Борисов: Варна е била морска столица и ще остане такава

Трите основни приоритета на ГЕРБ за Варна са окончателно изграждане на магистрала "Хемус", пристанище Варна – Изток, пристанище за рибарите и европейските пари да се върнат в града

Магистрала "Хемус" ще е приоритет пред ГЕРБ при успех на парламентарните избори на 5 октомври. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пое ангажимент пред варненци магистралата да бъде завършена.

"В друг град в България обещание не съм давал. Само това да направим за Варна, десетилетия наред варненци ще бъдат доволни. Затова там ще се концентрираме", заяви Бойко Борисов пред стотиците симпатизанти на ГЕРБ, събрали се на входа на Морската градина във Варна в сряда вечерта, където политическата партия представи кандидат-депутатската си листа за областта и основните приоритети от управленската й програма.

"Там, където ГЕРБ имаше по два мандата – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас – градовете са видимо по-добри. В предишните години положихме огромни усилия за Южна България – Благоевград, Бургас… Тук мога да ви обещая нещо и не защото сме във Варна, а защото разбирането ми за развитие - и за България, и за регионите, не може без магистрала "Хемус". Без нея, Северна България е изцяло откъсната от света. Така че, понеже с Лили Павлова го знаем, можем го, показали сме го и сме го доказали – смело мога да поема този ангажимент", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че варненски рибари го видели и му се оплакали, че нямат нито едно пристанище за корабите и лодките си. "В Бургас, заедно с кмета и общността направихме големи усилия и решихме този проблем. Второто обещание и ангажимент, които трябва да поемем са към Варна, защото е морски, рибарски град. И то е - тази несправедливост да я решим. Това съм поел като ангажимент", категоричен бе Борисов.

"За да не сме зависими от БСП и ДПС, другите не ги споменавам, ни трябва голям резултат. В противен случай, както АТАКА им даде "златният глас" и БСП и ДПС управляваха, така и Цензурата ще им даде своя глас. Бъдете сигурни. Това, че после хората ще ги гонят, ще им се смеят, няма значение – ще мине още една година. Затова, нека да се опитаме да направим България по-стабилна", каза още той. И подчерта, че има огромни проблеми за решаване – с КТБ, финансите и енергетиката. С три основни приоритета за Варна, завърши речта си лидерът на ГЕРБ – окончателно изграждане на магистрала "Хемус", пристанище Варна – Изток, както и пристанище за рибарите и не на последно място - европейските пари да се върнат във Варна, за да може градът да тръгне напред.

"Остават почти девет дни, в които трябва да вземем много важни решения. Девет дни, в които да решим - искаме ли да запазим най-ниските данъци в Европа, или да оставим другите да ги вдигнат. Девет дни, в които да решим - искаме ли да отблокираме европейските фондове или те да останат в Европа. Девет дни, в които да решим - искаме ли да построим магистрала "Хемус", или тя да остане само в мечтите ни. Девет дни, в които да решим - искаме ли да върнем блясъка на Варна като морска столица", заяви водачът на варненската листа с кандидат-депутати на ГЕРБ Лиляна Павлова.

"Във Варна ГЕРБ може да спечели 9 депутатски мандата", посочи целта заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. "Високата избирателна активност на 5 октомври може да противодейства на най-тежкия проблем в момента в демократична България - купения и контролиран вот", отбеляза Цветанов.