"Непобедимите" наказват 10 милиона "пирати", гледали филма на компютъра

Само за първите 12 часа сниманият във Варна филм е свален повече от 100 000 пъти, и то преди премиерата

Продуцентите на третата част на "Непобедимите" ще искат компенсация от всеки от 10-те милиона души, които незаконно са свалили филма от мрежата. Недобросъвестните кинолюбители щели да бъдат открити по IP-адресите им, след което всеки от тях ще получи писмо от компанията Millenium Films с искането да компенсират част от щетите, нанесени на създателите на лентата. В противен случай от компанията ще подадат жалби в съда. Вече са изпратени 50 000 такива писма.
Заснетият в България филм "Непобедимите 3" с популярни екшън герои от миналото и настоящето се появи в интернет преди премиерата му, припомня Torrentfreak. Само за първите 12 часа чрез тракера BitTorrent.com бяха свалени повече от 100 000 копия на лентата със супер качество.

Премиерата се състоя на 15 август тази година. В лентата участват Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Мел Гибсън, Харисън Форд, Уесли Снайпс, Джейсън Стейтъм и др.

"Непобедимите 3" донесе на създателите си приходи от 190 милиона долара. Според продуцентите филмът е можел да спечели 250 милиона долара. Причината за слабия резултат те виждат именно в появата на лентата в интернет преди премиерата. Компанията Lionsgate, дистрибутор на екшъна, е спечелила няколко дела срещу собственици на торент сайтове, разпространявали филма със Сталоун. От Millenium Films обаче са решили да накажат всеки, който е гледал "Непобедимите 3" незаконно.