Варна 2019 огъна лампите в центъра

Мисия Варна

19-09-2014, 19:53

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От общината свалят флагчетата тутакси

Въжетата с флагчета за "Варна 2019" огънаха лампите в центъра на Варна. Старите лампи вече са изкривени, а осветителното тяло на един от новите модерни стълбове по ларгото е счупено.

Счупена лампа от новите има и на новата градинка зад театъра. Според хората, които работят наоколо, старите лампи са се изкривили след поставянето на флагчетата, при последните силни ветрове. Преди това, когато по тях са слагали коледната украса, не е имало такива проблеми.

Тези осветителни тела не са смятани и предвиждани да носят такива товари, вследствие на многократно увеличената ветрова площ. Създава се така нареченият ветрови резонанс, вследствие на който осветителните тела, закачени на стълбовете се изкъртват", обясниха запознати. Според хората от района така се създава и предпоставка за нараняване на преминаващите пешеходци.

От община Варна веднага ще предприемат проверка за състоянието на уличните лампи в центъра. Това увери началникът на отдел "Общинска инфраструктура" Петър Гърбузов. Гирляндите, рекламиращи кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата, пък щели да бъдат премахнати тутакси от култураната дирекция.