Проектът за изграждане на бетонно дере "Аспарухово" е готов

Мисия Варна

12-09-2014, 00:44

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Пускат тока и водата на "Горна студена" - само на законните къщи

Проектът за изграждане на ново бетонно дере на ул. „Моряшка“ във варненския квартал „Аспарухово” вече е готов и предстои да бъде изпратен за одобрение в Комисията по бедствия и аварии. Тази новина съобщи кметът на морската столица Иван Портних, който се срещна с жителите на пострадалия район заедно с кандидатите от варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова и Пламен Манушев.

До два-три дни ще бъдат пуснати токът и водата на част от пострадалите сгради на ул. „Горна студена“, но само на тези, чиято законност е потвърдена от специално създадените за целта комисии. С голямо нетърпение жителите на „Аспарухово” очакват строителния проект на дерето, за да стане ясно и кои от тях трябва да премахнат къщите си доброволно.

Лиляна Павлова и Иван Портних бяха непреклонни относно спазването на законодателството и действията на държавата по отношение на нерегламентираното строителство.

По-рано през деня кандидат-депутатите от варненската листа на ГЕРБ присъстваха на засаждането на сребърни смърчове около новоизградения паметник на доброволеца в „Асапарухово”. „Трябва да остане спомен за хората, които в този труден за варненци момент помагаха всеотдайно на пострадалите ни съотечественици”, коментира Павлова.