И Станка Златева на Стената на спортната слава

Спорт

11-09-2014, 15:16

Снимка:

VARNAUTRE.BG | STREET MAN

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кобрата до Дан Колов на стената на великите спортисти

Портретът на Никола Петров вече е готов

Започнаха да рисуват четвъртия портрет на стената с велики български спортисти под Аспаруховия мост. Поредният шампион след Дан Колов, Кубрат Пулев и Никола Петров в серията ще бъде Станка Златева. Ликът на първата българска световна шампионка по борба също намери своето място на "Стената на славата".

Тя се намира на края на моста и се вижда на влизане в "Аспарухово". Зад проекта стои местната патриотична организация "Възрожденци - Варна". Техните намерения са да бъдат изобразени общо 10 наши световноизвестни шампиони. Половината ще са от миналото, а другата половина - от настоящето.

Това е поредната образователна и вдъхновяваща инициатива на Неправителствената организация "Възрожденци - Варна". Архитектите, идеолозите и реализаторите на "Стената на героите" във Варна с новия си проект имат за цел да събудят младото поколение в България. След ликовете на видните български революционери и възрожденци, красящи Аспаруховия мост, нова стена, сега "Великите спортисти на България", ще "заживее" в морския град.