Лиляна Павлова: За Варна - магистрала, пристанище и повече европари

Мисия Варна

10-09-2014, 14:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя изтъкна, че разчита на европейската солидарност за реакция при бедствия

"Три са нашите ключови приоритети за Варна: окончателно завършване на магистрала "Хемус", реализиране на проектите за модернизация и разширяване на пристанище Варна – Изток заедно с отваряне на зоната при Морска гара за жителите и гостите на Варна и повече европейско финансиране за благоустрояването на града и региона". Това обяви водачът на варненската листа с кандидати за народни представители от ГЕРБ Лиляна Павлова в предизборния дебат по бТВ днес. Тя единствена от всички участници в диспута показа познаване на проблемите на града и конкретни стъпки за съжинянането на местната икономика.

"Почистваме в засегнатите райони от бедствието, защото основната ни визия е да помогнем на хората в беда. Ще има достатъчно време за кампания", мотивира Павлова решението на партията да помогне на пострадалите в наводнените региони на страната.По думите й не е важно как политическите опоненти на ГЕРБ оценяват тази помощ, а какъв е резултатът за хората, на които подадоха ръка кандидати за депутати и симпатизантите на партията.

"Правителството Орешарски не отпусна и 1 лев за бедстващия район "Аспарухово". Къде бяха военните?", попита риторично Павлова, обръщайки се към бившия министър на отбраната в кабинета с мандат. "Само за година във Варна са инвестирани над 150 млн. лв. за нов автобусен транспорт, нови тролейбуси, нови ремонтирани улици. Намерено е решение и на проблема с недостига на места в детските градини. Работи се по проект за развитие на централната градска част”, припомни Павлова, визирайки постигнатото от община Варна в лицето кмета Иван Портних.

Тя изтъкна, че разчита на европейската солидарност за реакция при бедствия, а по повод финансовото състояние на държавата бе категорична, че нереалистичният републикански бюджет няма как да бъде изпълнен и води до финансов колапс. "Енергетиката е блокирана, а в момента в държавата няма средства дори за елементарни текущи разходи", заключи Лиляна Павлова.

"В управленската програма на ГЕРБ са заложени 2 млрд. лв. за мащабно саниране на еднофамилните жилища, за безвъзмездно саниране на всички блокове. С мерките за енергийна ефективност разходите на домакинствата ще намалеят с 50%. Това са средства, които хората ще могат да инвестират в икономиката. В този смисъл енергийната ефективност означава топли домове, по-ниски сметки и работа за дребния и средния бизнес", посочи Лиляна Павлова.