България - първа в картата на "Ислямска държава"

Новините

08-09-2014, 18:15

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според плановете на черните джихадисти първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България

Вече е решено България и Испания да са първите страни в Европа, където ще се установи "Черният Халифат на пророка Мохамед". След постигането на пълна победа в Ирак, фанатичната сунитската групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) планира да създаде първият ислямски халифат в Европа и вече да се нарича ИД - "Ислямска държава", заяви нейният фанатизиран лидер Абу Бакр Ал Багдади пред иранската агенция Mehr News.

Според плановете на черните джихадисти първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България. Това е заради отличното й стратегическо положение и второ - поради хилядите последователи и многото мюсюлмани, които чакали само сигнал от своите водачи да се жертват в името на Аллаха. Като краен срок за постигане на тази цел в програмата на ИДИЛ е посочена 2020 година.

Както вече стана известно, Ал Багдади разкрил плана си за управление на бъдещия Халифат, в който далите му клетва за верност бойци ще се разпореждат с живота, имотите и жените на европейците. Всеки, който успее да завербува минимум 10 души за поддръжници на ИДИЛ, ще бъде помазан с благословията му. След това "ще създадем ислямски халифат във всяка европейска страна", обеща той.

В края на миналия месец ИДИЛ обявиха създаването на халифат в завоюваните територии в Ирак и Сирия. Според известния ислямски теолог доктор Юсуф ал Кардауи обаче това не съответства на нормите на шериата, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Ал Багдади се обявява за пряк наследник на пророка Мохамед. Той е изучавал исляма в Багдадския университет и се е сражавал в редиците на иракската партизанска армия. През 2005 г. е арестуван от САЩ, четири години по-късно е освободен по неизвестни причини и през 2010 г. оглавява това, което по-късно се превръща в "Ислямска държава в Ирак и Леванта". Поддръжниците му са известни със зверствата си срещу мирните жители. Още преди месец от "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) начертаха карта на териториите, които трябва да попаднат под "черния флаг" и законите на шериата. В нея попадна и земята на днешна България. Обявената от джихадистите държава се описва като "най-значимото развитие на международния джихадизъм от 9/11".

Испания, която е била управлявана от мюсюлманите до края на 15 век, ще бъде част от халифата, също и страните от Балканите и част от Източна Европа, включително Австрия. Според картата, публикувана в интернет, в халифата на ИДИЛ влизат Македония и всички страни от бившата СФРЮ, както и Румъния, Албания и Гърция.